Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenRegionaal nieuws

Wijzigingen dienstregeling 11 december 2016 bij Qbuzz

- advertentie -

Oldambt – Met ingang van zondag 11 december wijzigt de dienstregeling in Groningen en Drenthe. Hieronder een overzicht met de buslijnen in Oldambt e.o. voor verdere wijzigen ziet u Qbuzz.nl -> plan mijn reis -> dienstregeling.

- advertentie -

Lijn 11 Bourtange – Winschoten
Lijn 11 wordt ingekort tot het traject Bourtange – Vlagtwedde. In Vlagtwedde is aansluiting op lijn 14 naar Winschoten en naar Stadskanaal. Alle ritten rijden voortaan met 8-persoonsbussen. Net zoals nu rijden de ritten in de daluren als LijnBelBus. Voor deze ritten dient u minimaal één uur van tevoren telefonisch te reserveren. ’s Avonds en op zondag rijdt lijn 11 niet. U kunt dan reizen met lijn 42. U kunt via 0900 – 202 2702 de LijnBelBus reserveren.

Lijn 12 Bad Nieuweschans – Bellingwolde – Winschoten
De vertrektijden op maandag tot en met zaterdag overdag verschuiven ongeveer een half uur. In de ochtendspits rijdt lijn 12 elk half uur van Bellingwolde naar Winschoten.

Lees ook: Wijzigingen dienstregeling 11 december 2016 bij Arriva

Lijn 13 Veendam – Winschoten
De vertrektijden van Veendam naar Winschoten verschuiven ongeveer een half uur. Van Winschoten naar Veendam blijven de vertrektijden vrijwel gelijk. Samen met lijn 23 rijdt er overdag elk half uur een bus tussen Veendam en Winschoten.

Lijn 14 Stadskanaal – Vlagtwedde – Winschoten
De vertrektijden wijzigen in beide richtingen. In de ochtendspits rijden we op de hele lijn in beide richtingen elk half uur. In de middagspits is er een halfuurdienst tussen Vlagtwedde en Winschoten en vice versa. Op de overige momenten is er elk uur een bus. In de spitsuren is in Stadskanaal een goede aansluiting op de nieuwe lijn 75 naar Emmen.

Lijn 17 Winschoten – Finsterwolde – Scheemda
De vertrektijden wijzigen iets.

Lijn 23 Winschoten – Pekela’s – Veendam
Lijn 23 vervangt de huidige lijn 110 tussen Winschoten en Veendam. Van Veendam naar Winschoten verschuiven de tijden overdag ongeveer een half uur. Lijnen 13 en 23 vormen overdag samen een halfuurdienst tussen Veendam en Winschoten. Tussen de Pekela’s en Winschoten bieden lijnen 23 en 24 samen overdag (op werkdagen) ongeveer een halfuurdienst. Lijn 23 rijdt overdag door als lijn 171 naar Groningen. Zo blijft er een rechtstreekse verbinding met de zuidzijde van het centrum in Veendam voor reizigers uit Winschoten en de Pekela’s. In Oude Pekela is er geen aansluiting meer op de bus naar Stadskanaal. Reist u van Veendam naar Stadskanaal, dan kunt u met dezelfde reistijd reizen via Bareveld (lijn 110 met een overstap op de nieuwe lijn 74). Op zondag vervalt de eerste rit in beide richtingen. Van deze ritten werd nauwelijks gebruik gemaakt.

Lijn 24 Winschoten – Pekela’s – Stadskanaal – Borger – Assen
Lijnen 24 (Assen – Stadskanaal) en 75 (Stadskanaal – Winschoten) worden gecombineerd tot één doorgaande lijn 24 van Winschoten naar Assen. Hiermee blijft er op werkdagen een rechtstreekse verbinding tussen Winschoten/de Pekela’s en Assen, ondanks de aanpassingen op lijn 110 (zie lijn 110). De vertrektijden wijzigen op het gehele traject. In Assen is er een aansluiting op de intercity naar Zwolle. In Winschoten sluit lijn 24 aan op de treinen naar Groningen. ’s Avonds en in het 5 weekend (’s avonds en op zondag als LijnBelBus) rijdt lijn 24 alleen tussen Stadskanaal en Assen en vice versa.

In Oude Pekela is er geen aansluiting meer op de bus naar Veendam. Wanneer u van Stadskanaal naar Veendam wilt reizen, dan kunt u met dezelfde reistijd reizen via Bareveld (nieuwe lijn 74 met overstap op lijn 110)

Lijn 48 ’t Waar – Scheemda – Winschoten
De vertrektijden en de route wijzigen. Voortaan rijdt lijn 48 tussen Nieuwolda en Scheemda station. In de ochtendspits wordt in Nieuwolda aangesloten op lijn 119 naar Delfzijl en in Scheemda op de trein naar Groningen, in de middag is dit omgekeerd.

Lijn 75 Stadskanaal – Winschoten
Deze lijn wordt vervangen door lijn 24 Assen – Winschoten. Bij lijn 24 kunt u meer informatie over deze lijn vinden.

Lijn 79 Scheemda – Zuidbroek
Lijn 79 blijft ongewijzigd.

Lijn 119 Winschoten – Scheemda – Wagenborgen – Delfzijl
De vertrektijden wijzigen iets om de overstap in Delfzijl op de trein en nieuwe Q-link 6 betrouwbaarder te maken. Op zondag vervalt d eerste rit in beide richtinge. Van deze ritten werd 7 nauwelijks gebruik gemaakt. Op werkdagen vervalt de rit van 18:10 uur uit Winschoten naar Scheemda. Tussen Winschoten en Heiligerlee is lijn 13 van 18:07 uur een goed alternatief.

Lijn 618 Winschoten – Woldendorp
Er zijn geen wijzigingen voor lijn 618.

Lijn 643 Winschoten – Woldendorp
Er zijn geen wijzigingen voor lijn 643.

Lijn 817 Finsterwolde – Bad Nieuweschans
Er zijn geen wijzigingen voor lijn 817.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button