AlgemeenSport

Sportstimuleringsprogramma Special Heroes gestart op RENN4 Bladergroenschool Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In het kader van het sportstimuleringsproject Special Heroes op de Prof W.J. Bladergroenschool in Winschoten hebben alle leerlingen van de school de afgelopen weken kennisgemaakt met judo. Henk Riemeijer van Budocentrum Chikara  was drie weken te gast bij de school en verzorgt bij Chikara ook alle lessen waardoor de drempel naar de vereniging zo laag mogelijk wordt gemaakt voor de kinderen. Tijdens de judo lessen leerden de RENN4 leerlingen spelenderwijs vallen, rollen, trekken, duwen, werpen en natuurlijk snel weer opstaan.

- advertentie -

Special Heroes
Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier! Het programma wordt in nauwe samenwerking met scholen, lokale sportverenigingen en andere sportaanbieders uitgevoerd.

Naast de Prof W.J. Bladergroenschool draait het Special Heroes programma nog bij 8 scholen in de provincie (Groningen, Hoogkerk, Veendam, Haren en Appingedam). Samen met de projectleider van Special Heroes en de gemeentelijke sportcoaches stellen de scholen een sportaanbod op maat samen. Het sportaanbod bestaat uit lessen onder schooltijd op school, lessen na schooltijd op school en lessen bij de sportverenigingen. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen die de regio rijk is. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Door het programma Special Heroes wordt een op maat aanbod bij de sportverenigingen gecreëerd. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button