AlgemeenIncidenten

Brandweer Groningen bezig met alarmerings- en opkomstoefening

- advertentie -

Scheemda – Brandweer Groningen is dinsdagavond gestart met een alarmerings- en opkomstoefening in het kader van aardbevingen. Het is heel belangrijk om specifieke (mogelijke) incidenten op verschillende manieren zo goed en realistisch mogelijk te beoefenen.

- advertentie -

Een essentieel onderdeel daarvan is de alarmering en opkomst van de brandweereenheden die nodig zijn om het incident te bestrijden en hulp te verlenen. Vandaag beoefenen we de alarmering en opkomst van de brandweereenheden bij een scenario aardbeving. Brandweer Groningen wil hiermee de alarmering & opkomst toetsen zoals deze beschreven is in het Incidentbestrijdingsplan (IBP) aardbevingen.

Bij deze oefening is onder andere brandweer Scheemda betrokken.

Vergelijkbare oefeningen worden ook gedaan in het kader van andere ramp- en incidentbestrijdingsplannen, zoals bijvoorbeeld voor het Chemiepark en het Noordlease Stadion in de stad Groningen. In totaal zijn er tien rampbestrijdingplannen en zes incidentsbestrijdingsplannen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button