Algemeen

Nieuwe ruimtes voor Kinderafdeling Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Winschoten – Woensdag 21 december opent het Ommelander Ziekenhuis Groningen drie nieuwe ruimtes op de Kinderafdeling. Het gaat om een geheel vernieuwde kinderspeelkamer en een nieuwe tienerkamer en ouderruimte. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft met een eenmalige bijdrage de nieuwe inrichting mogelijk gemaakt.

- advertentie -

Samen met patiënten en hun ouders is de definitieve inrichting van de kamers bepaald. “De kinderen en ouders hadden veel leuke en goede ideeën. Een aantal daarvan hebben we ook daadwerkelijk kunnen gebruiken”, vertelt kinderverpleegkundige Alies Flobbe. “Zo hebben we het thema ‘Dieren’ gekozen naar aanleiding van het idee om een heuse kinderboerderij op de afdeling te realiseren”. De bedoeling is dat kinderen even kunnen vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. Zo kunnen de jonge kinderen in de speelkamer spelen, leeftijdgenootjes ontmoeten of creatief bezig zijn. In de tienerkamer kunnen de tieners een film kijken, muziek luisteren of gamen. En is de ouderkamer een plek voor ouders om zich even aan de hectische situatie te onttrekken, om andere ouders te ontmoeten of om even samen te zijn met de rest van het gezin.

De speel- en ouderkamer van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies dertig jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen, waar geen Ronald McDonald Huis of Huiskamer is, hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

“Denk aan een gezellige ruimte waar ouders even de accu kunnen opladen, terwijl hun kind behandeld wordt”, zegt Miranda Noorlander, directeur a.i. van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Of een kamer waar patiëntjes onbezorgd met hun broertjes en zusjes kunnen spelen, tussen de onderzoeken door, om even te vergeten dat ze ziek zijn. Want kinderen spelen graag, ook als ze ziek zijn.” Het Ommelander Ziekenhuis levert volgens Noorlander én volgens de onafhankelijke beoordelingscommissie, met hun kinder-, tiener- en ouderkamer een concrete bijdrage aan het welzijn van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button