AlgemeenCultuur

€1400,- Voor meerdere goede doelen door creatievelingen

- advertentie -

Winschoten – Creatievelingen in Midden- en Oost-Groningen werden door een projectgroep van de Norbertusparochie uitgedaagd om Barmhartigheid uit te beelden op het doek.

- advertentie -

Hiermee gaf deze parochie een bijzondere invulling aan het Heilig jaar van Barmhartigheid. Na de exposities in verschillende kerken kregen bezoekers de gelegenheid een doek te kopen.

De opbrengst hiervan gaat naar een drietal projecten in dit gebied die passen bij het thema en gerund worden door vrijwilligers. Door tientallen mensen uit de regio werd gehoor aan de oproep om Barmhartigheid uit te beelden op doek.

Met als gevolg een expositie van ruim 70 werken in de vijf kerken van de parochie. Deze expositie werd, mede door de diversiteit, goed ontvangen.

Bovendien hadden de bezoekers de gelegenheid een doek te kopen. De opbrengst gaat naar een drietal projecten in dit gebied die passen bij het thema en gerund worden door vrijwilligers.

Vrijdagmiddag 16 december werden de vertegenwoordigers van de drie goede doelen uitgenodigd in de in  de St Vituskerk in Winschoten om hun cheque in ontvangst te nemen.

Ze waren onder de indruk van het hoge bedrag dat hen ten deel viel. Al met al een project waaruit saamhorigheid sprak en waaraan vele mensen een bescheiden, maar enthousiaste bijdrage hebben geleverd.

Dit heeft geleid tot een resultaat waar je alleen maar dankbaar voor kunt zijn!

Dit zijn de goede doelen die elk een cheque van 1400 euro in ontvangst mochten nemen:

– Ontmoetingscentrum Robinia, een theehuis op de begraafplaats in Winschoten waar nabestaanden hun rouw kunnen verwerken.
– G-tennis: tennis voor mensen met een verstandelijke beperking onder meer in Sappemeer bij ltc NOHN.
– Oppeppertje, een vorm van kleinschalige hulpverlening voor kwetsbare mensen, een project van de Caritasinstelling.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button