AlgemeenRegionaal nieuws

Staatssecretaris Dijksma speurt naar geld voor aanpak onbewaakte overwegen

- advertentie -

Oldambt – Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur zoekt naar extra geld om de nog resterende onbewaakte spoorwegovergangen aan te pakken. In Nederland zijn er 110 onbewaakte overwegen, waaronder de omstreden overweg aan de Voslaan in Winsum, dat meldt RtvNoord.

- advertentie -

Hiervoor is op dit moment 10 miljoen euro beschikbaar gesteld. In Scheemda en Bad Nieuweschans/ Beerta zijn nog enkele onbewaakte overgangen te vinden. Zo ging het vorig jaar oktober opnieuw mis in Scheemda waar een man om het leven kwam.

Te weinig
Dat bedrag is volgens de bewindsvrouw onvoldoende om de aanpak een impuls te geven. ‘Ik bezie daarom of ik hiervoor aanvullende middelen beschikbaar kan stellen’, schrijft ze maandag aan de Tweede Kamer, zonder een bedrag te noemen.

Topman Pier Eringa van ProRail zei onlangs dat het zeker 70 miljoen euro zal kosten om al deze onbewaakte overwegen uit te bannen.

Welke aanpak is het beste?
Dijksma bekijkt de komende maanden met ProRail en gemeenten en provincies hoe deze overwegen het beste kunnen worden aangepakt.

Vorige maand raakten achttien reizigers gewond nadat een trein op de onbewaakte overweg in Winsum tegen een tankauto botste. Hier heeft zich al twee keer eerder een ongeval voorgedaan. Er wordt nu een noodweg aangelegd, waarna de overweg eind januari wordt gesloten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button