Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Politie: ‘Even vuurwerk halen in Duitsland kan strafbaar zijn’

- advertentie -

Bad Nieuweschans –  De eisen aan vuurwerk en de regels voor de verkoop daarvan verschillen in Duitsland van die in Nederland. Het bezit van veel in Duitsland gekocht vuurwerk en het naar Nederland halen daarvan kan strafbaar zijn.

- advertentie -

De politie van Stadskanaal: ‘Wij merken dat er veel vuurwerk in Duitsland gekocht wordt. Dit is in principe altijd verboden, maar we kunnen niet overal controleren. Let op: Er wordt wel degelijk op vuurwerk gecontroleerd. Indien het u lukt Duits vuurwerk mee te nemen, is dat meer geluk dan wijsheid.’

Supermarkt
In Duitsland wordt veel vuurwerk verkocht in supermarkten. In Nederland wordt daar op sommige plaatsen zelfs reclame voor gemaakt. Omdat het zo gemakkelijk verkrijgbaar is in Duitsland, kan dit de indruk wekken dat dit vuurwerk zonder problemen meegenomen mag worden naar Nederland. Niets is echter minder waar.

Eisen
In Nederland verkocht legaal vuurwerk moet qua samenstelling en opschriften aan bepaalde eisen voldoen. Het Duitse vuurwerk voldoet soms niet aan deze eisen. Het naar Nederland halen (importeren) van vuurwerk kan dus strafbaar zijn. Dat geldt sowieso voor de vrij in Duitsland verkrijgbare vuurwerkpistolen.

Op overtreding van deze regels staan forse straffen. De politie controleert in deze periode extra op de invoer van vuurwerk en vuurwerkpistolen uit Duitsland.

Verboden
De kopers mogen overigens hooguit 25 kilo vuurwerk per persoon Nederland binnen brengen. Alleen vuurwerk pistolen en patronen zijn niet toegestaan in Nederland, deze vallen onder de wet wapens en munitie.

Vuurwerk dat aan de Nederlandse wetgeving en Ce normering voldoet mag overal gekocht worden in Europa. Dus ook in Duitsland. Zo lang er maar een Nederlandse beschrijving op staat ( dat is inmiddels op 80-90% van de artikelen in Duitsland) en het qua poeder en constructie voldoet aan de Nederlandse wetgeving.. En dat is 100% van al het Duitse consumenten vuurwerk. En dat komt mede door de CE regelgeving die Europees geldend is.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button