Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

- advertentie -

Winschoten – Iemand bemoedigen die lang ziek is. Of feliciteren met een jubileum. Of iemand bedanken omdat die er altijd voor je is. Er zijn legio redenen waarom je een bloemetje geeft.

- advertentie -

Bloemetje van de Week
Nu is er de mogelijkheid dat gratis te doen. Bloemist Pascal Meinders en zijn buurman Jos Schaafsma hebben een sympathiek initiatief genomen: het ‘Bloemetje van de Week’.

Een week lang kunnen mensen iemand nomineren die volgens hen een boeket verdient. Uit die nominaties kiezen Meinders en Schaafsma dan één naam. Dat is degene die een mooi boeket krijgt thuisbezorgd.

Meinders: ‘Begin december begonnen we op facebook. Er werden toen drie mensen genomineerd. Afgelopen vrijdag moesten we kiezen uit ruim 70 nominaties. Dat geeft wel aan hoe dit leeft in Oldambt’.

Natuurlijk is ‘Bloemetje van de Week’ goed voor de naamsbekendheid van de winkel. Maar er zit wel degelijk een sociale gedachte achter. Schaafsma zegt: ‘Er is al genoeg verdriet, oneerlijkheid, sensatie in het nieuws. De mensen die het hardst schreeuwen, krijgen aandacht.’

‘Maar er is een zwijgende meerderheid. Mensen die oog hebben voor een ander. Die meeleven bij feest, maar ook bij ziekte. Die om de ander geven. Die de ander willen bemoedigen. Mensen uit die meerderheid willen we graag even in het zonnetje zetten. Iedere week een ander. Met een kort verhaal erbij waarom juist deze persoon deze week een bloemetje verdient.’

Nomineren
Als mensen iemand willen nomineren voor het ‘Bloemetje van de week’, kunnen ze dat doen via de Facebookpagina: www.facebook.com/bloemetjevandeweek. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon naar bloemenwinkel ‘InBloei’ in ‘t Rond te gaan en iemand te nomineren. Daar staat een ‘nominatie-box’ waar namen in gedeponeerd kunnen worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button