AlgemeenKort nieuws

Nieuw pand voor Meidenavond.eu in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Die shampoo, die u gebruikt, zou u die durven opdrinken? Het is een vraag die Wim Bos, bedenker van Meidenavond.eu, wel eens aan een groep vrouwen stelt. Huh? Nee, natuurlijk niet! antwoorden ze dan. Toch bevatten reguliere schoonheidsproducten, zoals cremes, shampoos en conditioners chemicaliën, waaronder parabenen. Dit zijn conserveringsmiddelen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Bos: “Die stoffen dringen wel door je huid als je ze gebruikt. Als je denkt dat de huid geen schadelijke stoffen opneemt, wijs ik vaak op nicotinepleisters. In feite moet je alleen producten op je huid smeren die je ook kunt opeten.”

- advertentie -

Geen wonder dat steeds meer vrouwen kiezen voor natuurlijke schoonheidsproducten. Sinds mei dit jaar organiseert Meidenavond.eu, samen met een team van inmiddels 28 vrouwen, workshops voor meiden en vrouwen. Op die bijeenkomsten worden de voordelen van parabeenvrije en natuurlijke schoonheidsproducten belicht. “Vrouwen kunnen ook zelf allerlei producten uitproberen. We laten ze een deel van hun gezicht zelf reinigen, scrubben en behandelen. Aan het eind van de avond voelen ze een duidelijk verschil met de rest van hun gezicht. De huis is egaler en ziet er mooier uit.”

Nieuwe locatie
Sinds kort worden de workshops niet alleen bij mensen thuisgegeven maar ook in een pand aan de J.A. Koningstraat 15 in Winschoten. Een prachtige en sfeervolle locatie. “Door de grote vraag zijn wij eerder opengegaan dan gepland,” vertelt Bos.
Anders dan de naam Meidenavond doet vermoeden, boeken vrouwen van alle leeftijden een middag of avond. “De oudere generatie ziet er vaak tegenop thuis mensen te ontvangen, maar wil ergens naar toe. Het is voor hen tegelijkertijd een gezellig uitje met vriendinnen.”

Workshops
Bos en zijn team geven inmiddels workhops in het hele land. Ze werken met hoogwaardige natuurschoonheidsproducten, die bestaan uit kruiden, vitamines en plantaardige stoffen. Ze zijn bovendien 100% veganistisch en uiteraard niet getest op dieren. Voor de cosmetica nam Meidenavond.eu het topmerk NVEY ECO op in het assortiment. Het is het eerste hoogwaardige cosmeticamerk dat 100% biologisch gecertificeerd is.

In samenwerking met Imedialab (www.imedialab.nl) heeft Meidenavond.eu een eigen app ontwikkeld. Bos: “Die zetten wij in als marketinginstrument om onze workshops onder de aandacht te brengen en te laten zien waar onze producten goed voor zijn. Ook ontvangt de gebruiker een pushbericht wanneer er een nieuwe blog of een nieuw recept online staat. De vaste gebruikers van de app zullen ook speciale aanbiedingen of kortingsacties ontvangen.”

Inhaalslag
Naast het pand in Winschoten zijn de producten overigens ook te koop op www.meidenavond.eu. Dat zijn inmiddels, behalve cremes en shampoos, ook tandpasta’s, handzeep en deodorant. Bos: “Nederland loopt achter met het gebruik van natuurlijke producten. Veel supermarkten in Denemarken bijvoorbeeld verkopen parabeenvrije shampoo. Maar we zijn bezig met een inhaalslag. Mensen worden steeds bewuster.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button