Let op: momenteel kan het zijn dat de afbeeldingen niet laden, dit probleem is bekend en we werken aan een oplossing. 

AlgemeenSport

Acro-teams behalen goud in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – In een zeer goed gevulde sporthal in Finsterwolde werd zaterdag 21 januari de eerste ACRO-gymnastiek wedstrijd van dit seizoen gehouden. Met ruim 275 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte en lange wedstrijddag. De Oldambtster Acrogymnasten deden het uitstekend.

- advertentie -

D-lijn
Bij de junioren duo’s lieten Guusje Jansen en Yvet Hollander van GV Bato een heel goede oefening zien. Met een score van 32.900 punten pakten ze met ruime voorsprong het goud. Bij de junioren Trio’s werd het goud gewonnen door Julie Hendriks, Jolieke Bakema en Monique Aardse van het Turninstituut uit Scheemda. Het brons was zeer verrassend voor Daphne Sassen, Xenna van Basten en Sylvia Schuiling van Bato.

In de categorie Duo’s D Senior werd het goud gewonnen door een duo van de organiserende vereniging SV Drieborg. Marinka Veld en Carolien Zeeman behaalden met hun acrobatische oefening 33.700 punten. Het zilver was voor het Bato-duo Isabel van der Meide en Eva Sliekers. Het brons in deze klasse ging naar Brenda Gremmer en Aileen Edens van SV Drieborg.

E-lijn
Bij de junioren duo’s werd het in een groot deelnemersveld een mooie strijd. De 10 jarige Mylene horlle en de 7 jarige Charlotte Hilverts turnden een mooie oefening en scoorden 32.400. Ze behaalden het brons. Bij de senioren duo’s lag het niveau hoog en zaten de teams dicht bij elkaar. Het zilver werd gewonnen door Cecile Korte en Lisan Huft van Bato. De junioren trio’s was er een overtuigend goud voor Felicia Boonman, Larissa Westerhof en Marjet Dijksterhuis van het Turninstituut. Ilse Mulder, Amber Cerfontain en Julia Hoven van Bato wonnen zeer verdiend het brons bij de senioren trio’s.

De volgende wedstrijd voor het D/E-niveau zijn de provinciale kampioenschappen. Deze zijn op 4 maart a.s. in Musselkanaal. Dan kunnen deze acrobaten zich plaatsten voor de Districtkampioenschappen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button