AlgemeenRegionaal nieuws

770.000 euro subsidie voor 21,5 hectare nieuwe natuur

- advertentie -

Winschoten – In het Zuidelijk Westerkwartier, Haren, Westerwolde en rond Winschoten wordt ongeveer 21,5 hectare landbouwgrond omgezet in natuur. Het gaat om grond die in handen is van particulieren en die ligt binnen het Natuurnetwerk Nederland.  De provincie Groningen trekt  770.000 euro uit voor deze functieverandering.

- advertentie -

Landbouwgrond die de functie natuur krijgt wordt minder waard. De provincie komt daar met subsidie in tegemoet. Dit bedrag is ook bedoeld om de grond blijvend als natuurterrein in te richten.  Eigenaren krijgen daarna jaarlijks een vergoeding voor de maatregelen die passen bij het ’type natuur’ dat op hun perceel ligt. Soms is dat moeras, maar het kan ook om een ander type landschap gaan.

De eigenaren van de grond  zijn bereid zich in te zetten voor de ontwikkeling van natuur en  willen een voorbeeldrol spelen in hun omgeving.  Soms is er geen inrichtingsmaatregel nodig, omdat de grond aansluit op bezit van Staatsbosbeheer of op andere percelen met particulier natuurbeheer.

Foto: Trijntje Timmer (bewerkt door OldambtNu.nl)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button