AlgemeenSport

Theo de Winterloop in Rosarium en Stadspark Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Een avondloop in het donker: op zaterdag 25 maart om 19.30 uur wordt een vernieuwde versie van de Theo de Winterloop georganiseerd. Het parcours is uitgezet in het Rosarium en Stadspark in Winschoten. De meeste hardloopwedstrijden vinden overdag plaats. ‘Wij willen gewoon eens heel iets anders’, aldus de organisatie AV Aquilo, die daarom heeft gekozen voor een hardloopwedstrijd ‘by night’.

- advertentie -

De route is verlicht door oriëntatieverlichting, dat wil zeggen dat je in het donker kunt zien waar het parcours langs loopt. In het gedeelte waar het echt heel donker is, wordt verlichting aangebracht. De volgende Winschoter verenigingen geven hun medewerking door hun lampen te ontsteken: voetbalvereniging WVV, tennisclub Sla Raak en fietscrossvereniging Flying Birds. Bovendien wordt de Parkhal kosteloos beschikbaar gesteld voor de inschrijving en nazit.

Het parcours is 5 km lang, de hoofdafstand is 15 km. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoeveel rondjes je loopt. Ook is er een jeugdloop. Hierbij zijn de afstanden 500, 1000 en 2000 meter. De start is op de atletiekbaan van AV Aquilo aan de Bovenburen in Winschoten. De eerste 350 (voor)inschrijvers krijgen bij het ophalen van hun startnummer een hoofdlamp cadeau.

Voorinschrijven kan je doen via de site van het Loopcircuit (www.loopcircuit.nl). Na afloop is er voor alle deelnemers, supporters en vrijwilligers een gezellige nazit in de Parkhal. Er is muziek, u kunt er een drankje (geen alcohol) kopen en er wordt u iets lekkers aangeboden door AV Aquilo.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button