AlgemeenGemeente

Noodopvang in Beerta wordt weggehaald

- advertentie -

Beerta – De noodopvang in Beerta wordt binnenkort ontmanteld. Dat bevestigt burgemeester Pieter Smit van Oldambt tegen RtvNoord.

- advertentie -
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft Oldambt gevraagd om de units langer in Beerta te laten staan, maar de gemeente wil daar niet in mee. ‘Afspraak is afspraak’, zegt burgemeester Smit.

‘Dat jaar is nu om’
‘Wij hebben met het dorp afgesproken dat de opvang er maximaal een jaar zou blijven’, zegt Smit. ‘Dat jaar is nu om.’Op 2 maart vorig jaar kwamen de eerste vluchtelingen naar Beerta. Er was in totaal plek voor duizend vluchtelingen. Maar helemaal vol was de opvang nooit. Sterker nog: sinds oktober staat de opvang al leeg. De noodopvang in Beerta heeft het COA in totaal zes miljoen euro gekost.

Lees ook: Noodopvang Beerta eerder dicht en plannen voor azc’s in Oldambt stopgezetDe units die in Beerta worden afgebroken, gaan volgens Smit nu eerst naar Heerenveen. Het COA komt binnenkort met een concrete planning voor de ontmanteling.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button