AlgemeenRegionaal nieuws

Bijna twee derde Groningse banken slecht bereikbaar

- advertentie -

Groningen – Het openen van een nieuwe rekening of het regelen van andere bankzaken per telefoon zou nog wel eens een langdurige en frustrerende aangelegenheid kunnen worden. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat 63,1% van de Groningse banken slecht bereikbaar is.

- advertentie -

Onderzoek
In de database van Telefoonboek staan 65 Groningse telefoonnummers geregistreerd in de categorie ´Bank´. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als ´slecht bereikbaar´ wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 41 van de 65 kantoren het geval, hetgeen neerkomt op 63,1% van de gevallen.

Beoordeling
Bovendien kunnen websitebezoekers een beoordeling aan het verloop van het contact geven. Het kantoor van ABN AMRO in Winschoten spande de kroon: hier werd maar liefst 84 keer niet opgenomen. Andere uitschieters onder de slechtst bereikbare banken van Groningen waren onder andere vestigingen van ING in Groningen-stad (48 mislukte belpogingen) en Haren (36) en kantoren van ABN AMRO in Hoogezand (tevens 36) en Stadskanaal. Banken die weinig tot geen klachten kregen zijn de Rabobank in Delfzijl en de ABN AMRO in Veendam.

Klantenservice
Deze resultaten zijn vrij opmerkelijk te noemen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice en onderzoeker van Telefoonboek.nl: “Zeker als je bedenkt dat een groot deel van de klantenservice van banken nog per telefoon gaat. Bovendien gaat het hier om instanties die het geld van hun klanten beheren: die zouden toch altijd bereikbaar moeten zijn voor eventuele vragen over hun rekeningen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button