AlgemeenPolitiek

PVV wint Scholierenverkiezing Dollard College Stikkerlaan

- advertentie -

Winschoten – De PVV van Geert Wilders is als grootste uit de bus gekomen bij de Scholierenverkiezingen op het Dollard College in Winschoten. Op maandag en dinsdag konden alle leerlingen uit mavo 3 en 4 hun stem uitbrengen.

- advertentie -

De overtuigende zege voor de PVV komt niet als een verrassing. De afgelopen weken bleek al dat Wilders de meest bekende en populaire politicus is onder de leerlingen.

In de aanloop naar de verkiezingen is in diverse lessen aandacht besteed aan politiek en actualiteit. De derde klassen hebben een gastles gevolgd van Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken (PVDA). Veel klassen hebben bovendien de stemwijzer ingevuld en met interesse naar de debatten gekeken.

Groen Links van Jesse Klaver is als tweede geëindigd, op de voet gevolgd door de VVD van Mark Rutte. Het CDA doet het in de landelijke peilingen goed, maar bleef aan de Stikkerlaan steken op slechts 9 stemmen. Er werden in totaal geldige 171 stemmen uitgebracht.

Op de website www.scholierenverkiezingen.nl wordt vanavond de landelijke uitslag bekend gemaakt.

Aantal stemmen Percentage
PVV 41 24,0 %
Groen Links 28 16,4 %
VVD 26 15,2 %
PVDA 19 11,1 %
D66 18 10,5 %
CDA 9 5,3 %
Piratenpartij 8 4,7 %
SP 8 4,7 %
Partij voor de Dieren 4 2,3 %
50 Plus 4 2,3 %
VNL 3 1,8 %
Forum voor de Democratie 2 1,2 %
Artikel 1 1 0,6 %
Ongeldig 171 100,0 %

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button