AlgemeenGemeente

Oproep burgemeester: Koninklijke Onderscheidingen aanvragen

- advertentie -

Oldambt – In april tijdens de jaarlijkse ‘Lintjesregen’ heb ik de eer weer een aantal lintjes te mogen uitreiken aan diverse inwoners van onze gemeente. Mensen die zich langdurig en belangeloos hebben ingezet voor de samenleving. Bijvoorbeeld als bestuurslid of vrijwilliger van verenigingen of in een verzorgingshuis, als coach, mantelzorger of in het kerkelijk leven.

- advertentie -

Er zijn veel vrijwilligers actief in onze Oldambtster samenleving. Dank zijn hun soms jarenlange inzet, kunnen verenigingen bestaan en worden activiteiten georganiseerd. Zonder vrijwilligers is dat niet mogelijk. Deze mensen verdienen een Koninklijke Onderscheiding. Maar zij moeten daarvoor wel worden voorgedragen.

Hiermee wordt aan hen een blijk van waardering gegeven voor het vele goede werk dat zij verrichten. Vaak blijven deze vrijwilligers ‘onder de radar’. Daarom doe ik een beroep op inwoners van Oldambt.

Kent u iemand die veel vrijwilligerswerk doet en voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking kan komen? Draag deze kandidaat dan voor. Voorstellen/aanvragen voor de Lintjesregen 2018 dienen vóór 1 augustus van dit jaar (compleet) te zijn ingediend. De procedure van aanvragen vergt een lange tijd. Daarom moeten voorstellen voor een onderscheiding tijdig binnen zijn bij de gemeente.

Uitgebreide informatie is te vinden op de gemeentelijke website.

Pieter Smit, burgemeester

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button