Algemeen

Werknemers brandweerautobouwer Ziegler trekken grens

- advertentie -

Winschoten – FNV Metaal en het personeel van Ziegler in Winschoten houden op maandag 3 april een actievergadering bij de poort van het bedrijf. Ze gaan actievoeren om te voorkomen dat de productie van brandweerauto’s wordt verplaatst over de grens, naar Kroatië. De medewerkers van Ziegler trekken nu hun eigen grens.

- advertentie -

OR-voorzitter Wim van der Laan: ‘Tot hier en niet verder! We zijn alle begrip voor onze directie verloren. Die houdt totaal geen rekening met de werkgelegenheid hier.’

Bart Plaatje, bestuurder FNV Metaal: ‘Ik heb me de afgelopen dagen suf onderhandeld, maar de directie blijft koppig vasthouden aan uitbesteding van de productie. Hoog tijd voor acties.’

De ondernemingsraad heeft het nut van de verhuizing extern laten onderzoeken en het blijkt voor het bedrijf bijna niets op te leveren. De schade voor de regio is echter groot. Plaatje: ‘Alweer twintig banen minder in deze regio met volop werkloosheid.’

Niet overtuigd
Na de verplaatsing van het werk naar Kroatië wil Ziegler in de Winschoter vestiging een reorganisatie doorvoeren. Maar uit het onderzoek bleek ook dat in het bedrijf zoals het nu draait heel veel verbeterd kan worden. Plaatje: ‘Ik ben totaal niet overtuigd van het nut van een reorganisatie. Het geld vloeit weg omdat de afstemming op managementniveau tussen afdelingen bedroevend is. De oplossing is simpel: laat de werknemers voorstellen doen voor verbetering. Die weten wel hoe je in het bedrijf geld moet verdienen. En geloof me, dat levert de directie veel meer op dan die hele verhuizing naar Kroatië.’

FNV Metaal eist van de directie bovendien goede afspraken voor de 75 medewerkers van de brandweerautobouwer. Plaatje: ‘Onze mensen willen een baangarantie tot 2021, net als de tijd om de bedrijfsprocessen op orde te krijgen. Die kans hebben ze nog niet eens gehad.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button