Algemeen

Inhoud collectebussen voor Geuko vandaag geteld

- advertentie -

Winschoten – Voor de behandeling van de doodzieke 4-jarige Geuko uit Winschoten is de afgelopen weken een inzamelingsactie gehouden. Zaterdag is al het ingezamelde geld persoonlijk opgehaald door zijn vader Gert Jan van Lang.

- advertentie -

AFM
Geuko werd vorig jaar zomer ziek. Binnen 48 uur takelde hij af van een beetje verkouden naar volledig verlamd. De diagnose: AFM, acute flaccid myelitis. ‘Het geld is bedoeld om onze zoon naar Amerika te krijgen. Daar willen we onze zoon laten behandelen en verzorgen’, vertelt vader Gert Jan van Lang. Daar hebben ze meer ervaring met de ziekte.

Geuko heeft een polio-achtige ziekte die in Nederland verder niet voorkomt. In Europa zijn maar drie gevallen bekend. Geuko heeft enige tijd op de intensive care aan de beademing gelegen. Hij verblijft nu in een Duits revalidatiecentrum.

Geuko kan niet langer dan 30 seconden zonder beademing. Daarom kan hij niet naar huis.

Donaties
De collectebussen waren goed gevuld met in totaal €1818,- ‘Ik ben ontzettend dankbaar. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Fantastisch dat de mensen uit Oldambt en omstreken zo gul zijn geweest’, vertelt Gert Jan van Lang tegenover RtvNoord.

De Rabobank heeft €650,- gedoneerd aan de stichting. Ook heeft Kumij B.V. uit Groningen €2500,- gedoneerd. In totaal heeft de stichting 12.500 euro. Dit is helaas nog niet genoeg. Daarom zullen er binnenkort meer acties volgen.

Foto’s: Jos Hensens/ OldambtNu.nl

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button