AlgemeenGemeente

Gemeente en Ubbo Emmius pakken zwerfvuil aan

- advertentie -

Winschoten – In de wijk rondom het Ubbo Emmius College in Winschoten werd door omwonenden geklaagd over zwerfvuil, veroorzaakt door leerlingen van de school. 

- advertentie -

Hierop heeft de conciërge van de school contact gezocht met de gemeente om samen te kijken naar een oplossing. Er zijn inmiddels extra prullenbakken en een blikvanger geplaatst. Daarnaast houdt de school toezicht op het weggooien van rommel door leerlingen in de prullenbakken. Deze aanpak lijkt te werken.

De prullenbakken zijn ‘mooier gemaakt’ door stickers, ontworpen door de leerlingen. Dit is een leuk initiatief waar wethouder Van den Aker graag extra aandacht aan wilde besteden. Gistermiddag heeft ze daarom samen met de directie, een aantal leerlingen, het wijkplatform en de buitendienst van de gemeente officieel de laatste prullenbak geplaatst.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button