AlgemeenKort nieuws

Obs De Waterlelie en De Waterratjes zetten zich in voor Geuko

- advertentie -

Winschoten – Al weken waren de kinderen van OBS De Waterlelie en Peuterspeelzaal de Waterratjes in touw voor de grote voorjaarsmarkt van afgelopen donderdagmiddag 13 april. Er werd gezaagd, geschilderd, geplakt en genaaid. Ook de leerkrachten en de ouders hadden het er druk mee.

- advertentie -

Dit allemaal voor de Voorjaarsmarkt waarvan de opbrengst volledig naar de Stichting Adventure Geuko gaat. Geuko heeft op de Peuterspeelzaal de Waterratjes gezeten en zou na de zomervakantie in 2016 op de basisschool de Waterlelie beginnen. In de zomervakantie echter werd hij ernstig ziek.

Nog steeds ligt hij in het ziekenhuis en er is nog niet bekend hoe dit alles verder gaat verlopen. De stichting is opgericht met als doel: Het optimaliseren en onderhouden van de leefomgeving van Geuko van Lang, alsmede het voor hem voorzien in hulpmiddelen, (eigen) vervoer, behandelingen en het mogelijk maken van studie en opleiding.

De Peuterspeelzaal de Waterratjes en OBS De Waterlelie hebben de handen ineen geslagen en besloten een markt te organiseren voor deze stichting. Ook de oma van Geuko had een kraampje op deze markt ze maakt met een clubje vrouwen prachtige dingen van wol. Dit werd die middag verkocht en de opbrengst was natuurlijk voor haar kleinzoon. Tijdens de markt hebben we gemerkt dat het verhaal van Geuko vele mensen raakt want de opkomst was enorm.

Het was een gezellige markt en de opbrengst is nog niet helemaal bekend maar het ligt in elke geval heel ruim boven de duizend euro. Weliswaar een druppel op de gloeiende plaat maar alle kleine beetjes helpen. Goed te zien dat in deze roerige tijden een één ziek jongetje nog mensen kan verbinden.

Informatie & steunen
Ook heeft de familie een online dagboek, waar dag voor dag wordt omschreven hoe het gaat met Geuko. Dit kunt u hier lezen op de website van Geuko. (Klik Hier)

- advertentie -

Mocht u Stichting Adventure Geuko willen steunen, kunt u een bijdrage leveren door een (klein-)bedrag te doneren op NL08 INGB 0007 5028 26 t.a.v. Stichting Adventure Geuko

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button