AlgemeenCultuur

Debuutalbum Sproakwotter gepresenteerd aan publiek

- advertentie -

Finsterwolde – Harry van Boven en Martin Blok, oftewel SPROAKWOTTER. Een onwaarschijnlijk duo van twee mannen die elkaar via de run-estafetteploeg van de dansschool van hun dochters ontmoetten, samen ging hardlopen maar elkaar na blessureleed van Harry pas echt vonden in de muziek. Zoals Erik Hulsegge zei: ” t verhoal van t ontstoan van Sproakwotter is net ….. n sprookje”.

- advertentie -

Op eerste Paasdag presenteerden zij in Galerie de Groninger Kroon te Finsterwolde hun debuutalbum “Nijmoodse Grunneger laidjes”. Op dit “spaigelploatje” staan 15 nummers in de typische rapstijl van Sproakwotter. Sommige nummers zijn al bijzonder bekend, maar er komen ook een aantal spiksplinternieuwe muzikale creaties op te staan, zoals o.a. de nieuwe single “Zweedse baalen” over het verplicht winkelen bij een Zweeds woonwarenhuis. Geen enkel onderwerp wordt geschuwd door het duo, zelfs geslachtsziektes weten zij in een pakkend nummer (SOA) te gieten.

In een grote boerenschuur met als decorstuk een tractor speelden de mannen van Sproakwotter op geheel eigen wijze zowel de bekendere als de nieuwere nummers van de cd.

Erik Hulsgegge praatte de boel aan elkaar met mooie verhalen en anecdotes.
Het publiek genoot, zittend op hooibalen en klapstoeltjes, van de muziek en de verhalen. Ondanks de afmetingen van de schuur wisten de mannen de presentatie een intieme sfeer mee te geven. Er werd zelfs met dames uit het publiek “gesnoetjeknovveld”.

De eerste exemplaren werden door beide heren aan hun vrouwen Irma en Tanja aangeboden, vergezeld van dankwoorden voor hun onvoorwaardelijke steun en geduld.

De CD is vanaf nu verkrijgbaar bij Venema textiel, Hekman muziek en Evelyn Novacek. Ook is het mogelijk om de CD op hun Facebookpagina aan te vragen. De CD kost €9,95!

Foto reportage door: Anita Meis/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button