Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

Stichting Promotie Winschoten organiseert Bevrijdingsfestival

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen dagen is Stichting Promotie Winschoten (SPW) benaderd door enkele Binnenstad Ondernemers, met het verzoek of er een mogelijkheid bestond dat er alsnog een feestelijk tintje kon worden gegeven aan Bevrijdingsdag 2017.

- advertentie -

Genoemde Ondernemers waren namelijk verbaasd over het feit dat er op 5 mei a.s., naast de activiteiten in de klinker, geen enkele activiteit was georganiseerd in Winschoten.

Extra bestuursvergadering
Aangezien het organiseren van dergelijke activiteiten niet tot de kerntaken behoren van SPW was er een bestuursvergadering voor nodig om hierover een beslissing te nemen.

Unaniem waren de bestuursleden het eens, dat er op korte termijn actie moest worden ondernomen, om meer dan 70 jaar leven in Vrijheid op gepaste wijze te vieren. Dit mede omdat Winschoten de organisatie heeft toegewezen gekregen van ‘Vier5Mei’.

Het evenement
In overleg met de plaatselijke Horeca en een evenementenorganisator is er alsnog een feestelijk programma uit de grond gestampt. Het programma speelt zich af op totaal 5 podia in de Binnenstad van Winschoten.

Podium 1 Posttilterrein 14.00 – 20.00 uur
Podium 2 Terrein Hema 14.00 – 20.00 uur
Podium 3 Israelplein (’t Rond) 14.00 – 20.00 uur
Podium 4 Rotonde Oldambtplein 14.00 – 20.00 uur
Podium 5 Marktplein 21.00 – 01.00 uur

Naast genoemde podia zullen een tweetal straatorkesten de Binnenstad muzikaal opfleuren. (14.00 tot 20.00 uur)

Optredens
Gezien de korte termijn van organisatie waren nog niet alle optredens bekend. Deze worden definitief bekend de komende week. Ook zal er op social media een PR campagne worden georganiseerd.

Feestelijke viering
Stichting Promotie Winschoten hoopt op de wijze bij te dragen aan een feestelijke viering van 5 mei a.s. Daarnaast gaat de stichting er vanuit dat bij een succes de handschoen wordt opgepakt door de reguliere activiteitenorganisaties in Winschoten. Voor SPW is het organiseren van een dergelijk evenement eenmalig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button