AlgemeenOp stap

Gemeente Oldambt zet kruis door bevrijdingsfestival Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De Gemeente Oldambt heeft bij monde van Burgemeester Pieter Smit de vergunning geweigerd voor het organiseren van het eerste Bevrijdingsfestival in Winschoten op 5 mei aanstaande.

- advertentie -

Als reden geeft de Gemeente op dat de organisatie te laat was met de aanvraag en dat er op genoemde datum te weinig personeel van politie en brandweer voorhanden was, om de veiligheid van het evenement te kunnen garanderen.

Advies
Daarbij hoort bij een aanvraag van een evenement een advies bij van politie, brandweer en Veiligheidsregio. En als dat er niet ligt, dan kan ik niet anders dan zeggen: ik sta het evenement niet toe. Ik ben verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid. Als het misgaat, heb ik mijn handtekening gezet.’ aldus Pieter Smit

Lees ook: Stichting Promotie Winschoten organiseert Bevrijdingsfestival

Dinsdagavond is er in een spoedzitting tussen organisatie en Gemeente nog gesproken over mogelijke inzet van extra beveiligers door een professionele organisatie, alsook de bottleneck; podium Marktplein, te cancelen. De Gemeente/Burgemeester bleef bij het standpunt dat de veiligheid in het geding was en de aanvraag te laat.

Het is een grote domper voor de organisatie en voor Winschoten, dat nu verstoken blijft activiteiten op 5 mei a.s.

‘Waar een wil is, is een weg’
De organisatie erkent dat het ‘kort dag’ was voor het verkrijgen van een vergunning, maar zag ook dat de Gemeente sinds 27 april gesloten was i.v.m. Koningsdag en 1 mei, waardoor pas hedenochtend contact kon worden gelegd. Daarnaast is de organisatie, Stichting Promotie Winschoten, wel in een heel erg laat stadium geïnformeerd over het ontbreken van activiteiten. Maar de organisatie is ook van mening dat het gezegde ‘Waar een wil is, is een weg’ negatief voor haar is uitgevallen.

Inmiddels is er al wel een grote promotiecampagne opgezet, welke niet meer kon worden teruggedraaid. De organisatie middels de media trachten het publiek te informeren over het wegvallen van het Bevrijdingsfestival Winschoten.

Volgend jaar wél?
Smit hoopt dat dit initiatief in de toekomst een vervolg krijgt. ‘Sterker nog, dat heb ik aangeboden. Waar we kunnen helpen en meedenken, willen we dat doen. Ze hebben nu ruim een jaar de tijd, dus ga helemaal los, zou ik zeggen.’ aldus Smit tegenover RtvNoord. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button