AlgemeenVideo

Fotoserie: Dodenherdenking aan Zuiderveen te Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Het is dit jaar 77 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak en 72 jaar dat voor Nederland een einde kwam aan deze oorlog. Elk jaar herdenken we de slachtoffers.

- advertentie -

Ook in Winschoten vond zich een dodenherdenking plaats ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Rond 20 over 7 ging er een stille toch van het Joodse monument op de Venne waar meerdere partijen een krans hadden neergelegd richting het monument aan de Zuiderveen. Dit gebeurde onder het geluid van de dodenmars die werd gespeeld door de percussieband van Prins Hendrik uit Scheemda.

Even voor acht uur kwam de stoet aan en werd het ontvangen door de leden van Scouting ‘St. Vitus’ uit Winschoten. Vervolgens werd er door een harmonie en muziekstuk gespeeld waarna er om acht uur 2 minuten stilte in acht werd gehouden. Daarna zijn er verschillende bloemstukken neergelegd door o.a. Burgemeester Pieter Smit en vertegenwoordigers uit Duitsland. Vervolgens heeft Pieter Smit een lezing uitgesproken over de vrijheid.

Als slot is door de Harmonie het Wilhelmus gespeeld.

 Foto’s: Anita Meis/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button