Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Update: Zwaargewonde bij explosie in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In Winschoten is een zwaargewonde gevallen bij een gasexplosie in een woning. Er waren meerdere mensen aanwezig in het pand, één persoon is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In het pand woedt een uitslaande brand.

- advertentie -

Er zijn vijf mensen uit het pand gekomen, waaronder de gewonde. De andere vier zijn ter plaatste gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Politie, brandweer en ambulances zijn met groot materieel uitgerukt. Om 09.45 uur kwam de melding binnen bij de hulpdiensten.

Ontruiming
In de Engelstilstraat zijn alle woningen ontruimd. De brand is overgeslagen naar zeker drie andere woningen. Omdat de gebouwen in de straat in het centrum dicht op elkaar staan, is het moeilijk om het vuur onder controle te krijgen, meldt de brandweer. Er is extra materieel opgeroepen uit omliggende regio’s.

Lees ook: LET OP: Rij niet over de brandweer slangen

Brand na aankomst brandweer
De brand brak een halfuur nadat de brandweer was gearriveerd uit. Volgens een woordvoerder woedde er na de explosie een klein brandje achterin het pand. “Dat werd niet direct ontdekt omdat we eerst metingen deden om te kijken of er nog gas ontsnapte”, zegt de woordvoerder. “Dat brandje is heel snel een grote brand geworden.”

De oorzaak van de gasexplosie is niet duidelijk. De brandweer heeft de gaskraan in het pand afgesloten. Bij metingen in de omliggende panden werd geen gas geconstateerd.

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button