Algemeen

Dollard College trots op genomineerde docenten

- advertentie -

Winschoten – Maar liefst twee docenten van het Dollard College zijn genomineerd voor docent van het jaar. Dat zijn Jeroen Loovers, docent geschiedenis van vestiging Bellingwedde in Bellingwolde en Christa de Rooij, docent Nederlands van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan in Winschoten.

- advertentie -

Jeroen Loovers
Jeroen Loovers is genomineerd door Bianca Blaauw en Daan Vaessen, twee leerlingen uit mavo-4 van de school in Bellingwolde. Jeroen is hun geschiedenisleraar en mentor. Volgens Bianca en Daan heeft hun docent echt hart voor zijn leerlingen en zijn vak. Hij is een echte verteller en maakt met zijn verhalen de geschiedenis levend. Tijdens de les hangen de leerlingen aan zijn lippen. Daarnaast is Jeroen ook een actieve en vooral sportieve docent. Vorig jaar organiseerde hij op school de beklimming van de Mont Ventoux. Met een grote groep leerlingen en docenten fietste hij geld bijeen voor het KWF. Voor de geschiedenisleraar van het jaar zijn in totaal vijftien leraren genomineerd, volgens de jury allen zeer bevlogen leraren met uitzonderlijke kwaliteiten. De jury zal eind juni de top vijf bekend maken, op 28 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Christa de Rooij
Christa de Rooij, docent Nederlands op vestiging Hommesplein-Stikkerlaan van het Dollard College in Winschoten, was genomineerd voor de titel Beste leraar Nederlands van het jaar voor Nederland en België. De enthousiaste docent is door een moeder van één van haar leerlingen genomineerd. Tijdens het programma, gepresenteerd door Frits Spits, zijn op zaterdagmorgen 6 mei de laatste drie genomineerden bekendgemaakt. Hoewel Christa niet tot de laatste drie behoort is ze blij met haar nominatie. Christa: ”het werken als docent op het Dollard College geeft me heel veel voldoening. De sfeer in de klas, het fijne contact met leerlingen en collega ’s zorgen ervoor dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk rijd.”

Het Dollard College is erg trots op de betrokken en enthousiaste docenten die de leerlingen steeds weer uitdagen om betekenisbewust te worden en het onderwijs op een aantrekkelijke manier aan de leerlingen overbrengen.

Foto: Catharine Glazenburg (ingezonden)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button