AlgemeenSport

Naschools sportaanbod SOOOG en HvdSG van start

Oostwold –  Dinsdag 9 mei wordt op obs Letterwies in Nieuwolda de officiële aftrap gegeven voor de naschoolse sportactiviteiten die Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG) en Huis voor de Sport Groningen (HvdSG) samen organiseren voor alle kinderen van de 22 reguliere basisscholen van SOOOG.

- advertentie - 

De Winschoter Kunstrolschaats Club zal deze middag lessen verzorgen. De les voor kinderen uit groep 1 tot en met 4 begint om 15.00 uur, de les voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 om 16.00 uur. De lessen vinden plaats in de Hamrikhal, de gymzaal naast obs Letterwies.

Beweegtalent
De naschoolse sportactiviteiten worden direct na schooltijd op locaties zo dicht mogelijk bij school en in samenwerking met lokale sportaanbieders en -verenigingen verzorgd. De coördinatie van de activiteiten ligt in handen van de sportcoach van HvdSG. De lokale sport- en beweegaanbieders worden betrokken bij de uitvoering ervan, zo vertelt Karin Zwart van HvdSG. “Het gaat erom dat lokale sportaanbieders de kans krijgen leerlingen enthousiast te maken voor hun tak van sport. Het uiteindelijke doel is dat kinderen weten: wat is er aan sportaanbod bij mij in de buurt en wat vind ik leuk om te gaan doen?”

Door kinderen zoveel mogelijk in aanraking te laten komen met het diverse sportaanbod in de buurt, hopen SOOOG en HvdSG dat ze bewust de keuze maken om lid te worden van tenminste één sportvereniging. Karin: “Zodat ieder kind zijn eigen beweegtalent ontdekt”.

- advertentie - 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button