Algemeen

Bloemetje van de week voor Susan Steenhuis

- advertentie -

Scheemda – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van Oldambt genomineerd. Zaterdag kiezen we daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket. Deze keer waren we te gast in Scheemda.

- advertentie -

“Wat leuk! Ik ben dol op bloemen!” Enthousiast opent Susan Steenhuis de deur van haar monumentale woning voor ons.

In de gezellige huiskamer aangekomen is duidelijk te zien dat ze van bloemen houdt. Aan de wanden hangen prachtige schilderijen met het thema ‘bloemen’. En ook in de vensterbanken zijn decoratieve bloemstukjes te zien.

Terwijl Susan in de keuken koffie zet voor haar gasten, vertelt Natasja Brontsema de Wit waarom ze vindt dat haar buurvrouw een bloemetje verdient:

“Susan gaat door een moeilijke periode. En toch is daar altijd die lach. Ondanks de tranen die ze moet laten. Ik wil haar een hart onder de riem steken. Haar bemoedigen.”

Susan komt binnen met de koffie: “Ik vind juist dat Natasja het bloemetje van de week verdient!” zegt ze lachend. “Ik heb respect voor wat ze allemaal doet. Ze werkt vier dagen in de week en doet daarnaast een opleiding. Dan zorgt ze ook nog voor haar gezin en het hele huishouden. Petje af.”

- advertentie -

Ze vertelt: “Wat mij overkomt is vervelend. Maar kijk eens naar de levens van anderen. Die hebben het vaak veel zwaarder dan ik. Niet zeuren Susan, denk ik dan. Je gaat je leven niet laten beheersen door negatieve zaken.”

- advertentie - 

We hebben geluk dat beide dames aanwezig kunnen zijn. Natasja zit midden in de nachtdienst en zou nu eigenlijk moeten slapen. En Susan is zaterdag vaak bij haar dochter die dan hockeywedstrijden speelt. Bij uitwedstrijden is Susan chauffeur. Maar vandaag hoefde ze niet te rijden. Daarbij is ze ook nog barhoofd in de kantine van de hockeyclub.

Terwijl we naar buiten lopen voor een paar foto’s, vertelt Susan over de buurt: “Het is goed om hier te wonen. Dit is het huis waar ik werd geboren. Mensen in deze straat kennen mij, en ik ken hen. We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar komen toch regelmatig bij elkaar over de vloer.”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & Tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button