AlgemeenIncidenten

Brandweer Scheemda door naar volgende ronde wedstrijden

- advertentie -

Sappemeer – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer en het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) hebben zaterdag in Kollum de vaardigheidstoetsen van de 1e gewestelijke brandweerwedstrijd klasse 112 -Baan georganiseerd.

- advertentie -

De St. Antoniusschool aan de Middenstraat in Sappemeer was zaterdag de hele dag het toneel van brandweerwedstrijden. Acht ploegen uit Groningen, Drenthe en Friesland streden in de school om de eerste plaats. Met deze toetsen/ wedstrijden worden scenario’s zo goed mogelijk nagebootst.

Het scenario was als volgt:
In de school was brand uitgebroken, de centralist kon geen contact krijgen met de brandweereenheid die al ter plekke was. Hierop werd er ‘middelbrand’ gegeven. Het eerste korps heeft assistentie nodig omdat er een collega gewond geraakt is.

Toen de wedstrijdploeg (brandweer) ter plekke kwamen  kwam het korps dat al ter plaatsen was met een onwel geworden brandweerman naar buiten. Het was aan de ploegen die meededen aan de wedstrijd om de taak van de eerste voertuig over te nemen en de brand te blussen en de twee slachtoffers die in de school lagen te redden.

De brandweer van Scheemda werd tijdens deze vaardigheidstoets 3e en is door naar de volgende wedstrijd. Deze word gehouden op 10 juni in Norg.

 

- advertentie -

Uitslag is als volgt:

- advertentie - 
  1. Westerbork
  2. Ureterp
  3. Scheemda
  4. Norg
  5. Westerbork (2)
  6. Tjalleberd
  7. Workum
  8. Winschoten

Foto’s: JB & Marcel Klip/ OldambtNu.nl

Foto’s brandweer Scheemda:

Foto’s brandweer Winschoten:

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button