Algemeen

Ubbo Emmius organiseert “Doe effe Gezond”!

- advertentie -

Winschoten – De eerste gezonde school van Nederland, organiseert allerlei activiteiten tijdens de gezonde week “Doe effe Gezond” in en rond school. In de week van 6 tot en met 9 juni 2017 staat het programma op het Ubbo Emmius bol van voorlichting, activiteiten en workshops, waarbij het thema “welbevinden en sociale veiligheid” centraal staat.

- advertentie -

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de andere vier thema’s waar de school certificaten van het vignet Gezonde School heeft ontvangen. In het kader van “Doe effe Gezond!” organiseert Ubbo Emmius op woensdag 7 juni 2017 tevens een Gezonde markt, zijn er diverse Workshops en is er een voorstelling van onze theater leerlingen. Ubbo Emmius laat weten dat iedereen van harte welkom is om dit alles te bezoeken.

Gezonde School
Gezonde School klinkt leuk, maar wat houdt dat in? Een school krijgt niet zomaar het Vignet Gezonde School. Om een Gezonde School te worden, moet de school aan een aantal strenge wettelijke basisvoorwaarden voldoen. Deze voorwaarden worden beoordeeld door de desbetreffende gezondheidsorganisaties. Bij een positieve beoordeling per thema wordt een certificaat toegekend en krijgt de school een vignet. Het vignet Gezonde School kent vijf themacertificaten.

De certificaten zijn voor “voeding”, “bewegen en sport”, “welbevinden en sociale veiligheid”, “relaties en seksualiteit” en “roken-, alcohol- en drugspreventie”. Ubbo Emmius Winschoten heeft vorig jaar als eerste school in Nederland alle vijf certificaten weten te behalen. Dat is een hele prestatie waar de school ook erg trots op is. Belangrijker is dat met de inspanningen van de school leerlingen actief en gezond zijn, zich veilig voelen en dat er aandacht is voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Volgens Ubbo Emmius draagt dit bij aan betere schoolprestaties, minder uitval en een gezonde levensstijl en niet

onbelangrijk: het is een teamprestatie. Wat geldt voor leerlingen, geldt ook voor het personeel.

De gezonde markt is voor iedereen
Maar wat Ubbo Emmius betreft houdt het niet bij de themacertificaten op. Ook buiten school mag een veilige en gezonde levensstijl meer onder de aandacht worden gebracht. Wat zou het mooi zijn dat we steeds meer mensen bij ons doel “bewustwording van een gezonde levensstijl” kunnen bereiken. Soms is daar niet eens veel voor nodig. Met de activiteiten rondom de Gezonde markt wil Ubbo Emmius daar een eerste aanzet toe geven. Op de Gezonde markt wordt informatie gegeven over gezonde en streekeigen producten.

- advertentie -

Daarnaast wordt ook de gelegenheid geboden producten te proeven en te kopen en kan men vrij workshops bezoeken die allen te maken hebben met het welzijn van u en uw kinderen. Ook kunt u onder het genot van een hapje en drankje een prachtig theaterstuk bewonderen wat wordt verzorgd door onze eigen theaterleerlingen. Tijdens de Gezonde markt zal er ook veel aandacht op het sportieve vlak zijn. Want wat is belangrijker dan je goed te voelen? Ubbo Emmius wil er in ieder geval een leuke middag van maken en hoopt dat veel mensen met de school effe gezond willen doen.

- advertentie - 

Komt u ook?
De Gezonde markt, workshops en het theaterstuk kunt u bezoeken op woensdag 7 juni 2017 van 15.00 uur tot 19.00 uur, op Bovenburen 60 te Winschoten.

We zien u graag op 7 juni!

Wilt u meer weten over de gezonde markt en andere activiteiten van Ubbo Emmius? Op de facebookpagina van Ubbo Emmius Winschoten volgt hierover meer informatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button