Let op: momenteel kan het zijn dat de afbeeldingen niet laden, dit probleem is bekend en we werken aan een oplossing. 

AlgemeenCultuur

Gedenkteken onthuld in Stadstuin ”Ons Toentje”

- advertentie -

Winschoten – Zaterdagochtend is in Stadstuin “Ons Toentje” in het centrum van Winschoten onder grote belangstelling van wijkbewoners en genodigden een gedenkteken onthuld.

- advertentie -

Een gedenkteken ter nagedachtenis van de Joodse bewoners en ondernemers uit de wijk en alle Joodse Winschoters die in Winschoten tijdens WOII in de wijk Wevershorn moesten verzamelen om te vertrekken met de laatste trein naar westerbork om nooit meer terug te keren. Het gedenkteken is een initiatief van de tuincommissie. Wijkbewoners wouden graag een stukje historie een plek geven in de stadstuin. Mevrouw Alie Meesen heeft een mooie Groningse dichtregel geschreven die alles zegt: ” ’n Sliere mensen groot en klain, aal op weg noar de leste train”.

lees ook: Gedeputeerde opent Stadstuin ‘Ons Toentje’ aan de Engelsestraat

Het gedenkteken is met financiële steun van de gemeente Oldambt en Wijkplatform Centrum tot stand gekomen een dankzij bemiddeling van buurtondernemer Koller Techniek tegen lage kosten gerealiseerd. Buurtbewoner Erik Hulsegge vertelde een toepasselijk en ontroerend verhaal. Mevrouw Alie Meesen heeft het gedenkteken samen met wethouder Bard Boon onthuld.

De ochtend werd afgesloten in de marktpleinkerk. De tuincommissie kijkt met een trots gevoel terug op deze ochtend. Dit was “voor, door en met mensen uit de buurt. Dank aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen.

Foto’s: Marianne Hilbolling

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button