Algemeen

Brandweer Winschoten herdenkt omgekomen brandweermensen

- advertentie -

Winschoten – Iedere derde zaterdag in juni herdenkt de brandweer landelijk de omgekomen brandweercollega’s. Tijdens de herdenking staat men stil bij de moed en daadkracht van de collega’s die omkwamen tijdens de uitoefening van hun vak.

- advertentie -

In Arnhem vond de landelijke herdenking plaats bij het Nationaal Brandweermonument. Ook Brandweer Groningen herdenkt haar omgekomen collega’s. Op veel kazernes ging de vlag halfstok. De brandweermensen van de posten Veendam en Winschoten hebben het water-ereteken gemaakt.

Veendam al voor het derde jaar en Winschoten (ook namens de posten Bad Nieuweschans, Finsterwolde en Scheemda) dit jaar voor het eerst.

Waarom herdenkt de brandweer
Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega’s belangrijk. Het overlijden van collega’s tijdens de uitoefening van hun vak maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om samen de pijn rond het verlies te delen en te verwerken.

Ook staat men op deze dag stil bij het feit dat brandweermensen 24/7 klaar staan voor de samenleving. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button