Algemeen

Bloemetje van de Week als blijk van medeleven voor Nathalie Smit

- advertentie -

Midwolda – We brengen nu een half jaar lang iedere zaterdag een boeket bij iemand die dat volgens een ander verdient. En luisteren naar zijn of haar verhaal. Vaak is het een vrolijk verhaal. Vandaag niet. Het was een aangrijpend verhaal.

- advertentie -

We waren te gast bij Nathalie Smit van camping ‘de Bouwte’ in Midwolda. Zij werd genomineerd door Heidy Louwes. Ze schreef:

“Ik wil dolgraag mijn vriendin nomineren. Zij verdient het echt. Ik hoop dat met dit bloemetje haar pijn en verdriet verzacht word.” Wanneer we met de bloemen het campingterrein het oplopen, zit Nathalie op het terras. Ze heeft tranen in haar ogen als ze vertelt over de afgelopen twee maanden:

“In april kreeg mijn moeder de uitslag van onderzoeken in het ziekenhuis. Longkanker. En uitzaaiingen door haar hele lichaam. Binnen een maand is ze overleden. Heel kort na het overlijden van mijn moeder kreeg mijn schoonzus de diagnose dat ze longkanker had. Zij stierf twee weken daarna.”

“Mijn lieve hond Xanthos was altijd ons maatje. Ook van mijn moeder. Maar met haar overlijden werd hij ook ziek. Alsof hij haar miste. De dierenarts kon niets meer betekenen en ik heb Xanthos moeten laten inslapen.”

Vriendin Heidy zegt: “Hiervoor verloor Nathalie ook haar broer en vader. Nu is ze haar moeder kwijt. Ze heeft nog één broer over.”

Nathalie is blij dat haar vriendin op deze manier met haar meeleeft. Het lijkt misschien raar voor de buitenwereld, maar huilen en praten over wat er gebeurde geeft lucht.


Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & Tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button