Algemeen

Bloemetje van de Week voor dierenliefhebber Chrissie Doornbosch

- advertentie -

Heiligerlee – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van Oldambt genomineerd. Zaterdag kiezen we daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we de bloemen naar Chrissie Doornbosch in Heiligerlee.

Ze werd genomineerd door Stijnie Korthuis. Ze schreef:

Chrissie heeft de site ‘Zoek huisdier zoek eigenaar’. Hier worden verloren huisdieren weer verenigd met hun baasjes. Ze doet dit met veel plezier ondanks dat ze weinig tijd heeft. Ze steekt veel tijd in mantelzorg voor haar vader..

Hondje Shelley rent ons al tegemoet wanneer we het tuinpad op lopen. “ha! Leuk! Bloemen!” roept Chrissie en nodigt ons uit in de gezellige huiskamer. Hier is goed te zien dat we bij een dierenliefhebber te gast zijn: vensterbanken en kasten zijn smaakvol gedecoreerd met grote en kleine beelden van sierlijke katten.

Op mijn facebook-pagina kunnen mensen uit deze regio foto’s van vermiste huisdieren plaatsen. Dat gebeurt best veel: dagelijks wordt er wel een nieuwe oproep gedaan. Maar er worden ook foto’s van gevonden huisdieren geplaatst.

In de bijna drie jaar dat de site actief is, zijn er meer dan 4000 mensen ‘lid’ geworden. Daar mogen nog best meer bij want hoe meer leden, hoe groter de kans van slagen om een huisdier op te sporen of de eigenaar te achterhalen.

Chrissie steekt veel tijd en energie in het bijhouden van de site. “Dat doe ik met liefde. Een huisdier is voor veel mensen een volwaardig lid van het gezin. Je zet dan alles op alles om het terug te vinden. Een geslaagde zoekacties is voor mij genoeg beloning. Soms reageren mensen op de site door met grote letters ‘DANKBAAR’ te zetten. Dan weet ik dat het de moeite waard was.”

Ze wil liever niet op de foto: “zet er maar een folder op van ‘Zoek huisdier, zoek eigenaar’.” Zo gezegd, zo gedaan ..

 

 


Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & Tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button