AlgemeenOp stap

Rozenfestival belooft spektakel te worden

- advertentie -

Winschoten – Indien het nog niet uw agenda staat wordt het hoog tijd om dit wel te doen. Op 1 juli van 10.00 – 18.00 uur en op 2 juli van 12.00 – 17.00 uur vindt in het Rosarium te Winschoten het Rozenfestival plaats. Een prachtig tweedaags evenement met een goed gevulde groenmarkt, muziek, cultuur foodtrucks en een kidsplein.

- advertentie -

Cultuur
Verspreid over beide festivaldagen treden er verscheidene aansprekende muzikanten op. Erwin de Vries & De Zunderlingen, Sproakwotter en Wia Buze zijn slechts enkele van de topacts die het podium gaan betreden om de bezoekers van het festival wat muzikaal genot te brengen. Andere namen zijn Eminent Hipsters, The Civil Servants, De Troebadoers en SoulSation. Maar niet alleen muzikanten krijgen een podium tijdens het festival. Op het cultuurplein van het festival wordt zowel op zaterdag als zondag de kans geboden om naar de voordracht van gedichten te luisteren. Gerenommeerde dichters en aanstormend talent wisselen elkaar hierbij af. In de sprookjesachtige omgeving van het Rosarium wordt dit een ongekend schouwspel.

Koningin Máxima op bezoek in Rosarium
Voorafgaand aan het Rozenfestival was Hare Majesteit Koningin Máxima op 13 juni in Winschoten. Ter ere van het 50-jarig bestaan van het Rosarium heeft zij een nieuwe roos onthuld en gedoopt.

Groenmarkt
De basis van het festival is de jaarlijks terugkerende Groenmarkt, ieder jaar goed voor duizenden bezoekers. 75 standhouders gaan ook deze editie weer hun prachtige tuinartikelen en andere groen gerelateerde producten aanbieden.

Foodtrucks
Tijdens het struinen over het festival terrein moet er natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht worden. Meerdere foodtrucks trekken richting het festival om hun culinaire hoogstandjes aan het publiek voor te schotelen. Houtoven pizza’s, Vietnamees, Moluks, churro’s of een lekkere sappige hamburger; er is voor een ieder wat lekkers te krijgen.

Kids
Ook voor de allerkleinste bezoekers wordt er enorm veel georganiseerd. Van een springkussen circus tot een suikerspinkraam en van een opblaasbaar dartbord tot een ballonartiest. Ze hoeven zich geen moment te vervelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button