Algemeen

Brandweercluster Oldambt eert vrijwilligers

- advertentie -

Winschoten – Brandweercluster Oldambt heeft op de jaarlijkse feestavond in de brandweerkazerne in Winschoten een groot aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet.

- advertentie -
Jubilarissen
Tijdens het feest werden ook enkele jubilarissen nog even extra in het zonnetje gezet vanwege hun dienstjaren als vrijwilliger bij de brandweer.Jan Börchers en Henk Klooster vanwege hun 12,5 jarig jubileum, en Jakob Mulder, Fré van Calker, Marcel Lasker, Helmer Modderman, Paul Lalkens en Geert Zoutman zelfs vanwege een 25 jarig jubileum bij de brandweer. Allen kregen een onderscheiding opgespeld en een oorkonde voor hun jarenlange trouwe dienst.

Terugblik
In 2016 zijn er 9 nieuwe vrijwilligers bij de brandweer aangenomen, waaronder een aantal vrouwen. Een hele positieve ontwikkeling die nog meer gevolg zou mogen krijgen. Ook zijn er in het afgelopen jaar meerdere hoogtepunten, waaronder nieuwe voertuigen, portofoons en helmen.

In 2016 was het aantal uitrukken iets hoger als in 2015. Een aantal uitrukken werden hierbij specifiek uitgelicht vanwege hun omvang of effect. Maar ook een uitruk naar een brandweercollega bleef uiteraard niet onbesproken.

Buffet
Na het officiële deel gingen de uniformjassen uit en werd het buffet geopend en kon de rest van een gezellige avond starten. Een welverdiende feestavond voor een grote groep vrijwilligers die veel van hun tijd steken in het helpen en redden van mens, dier en materieel.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button