Algemeen

Arriva blijft regionale treinvervoer verzorgen in Groningen

- advertentie -

Groningen – Vervoersbedrijf Arriva mag tot 2035 het regionale treinvervoer in Groningen en Friesland verzorgen. Dat maken provincies Groningen en Friesland dinsdagmiddag bekend. Arriva won de aanbesteding voor de nieuwe concessie. Die geldt voor vijftien jaar.

- advertentie -

Sinds 2005 verzorgt Arriva het treinverkeer in Groningen en Friesland. Daarvoor was het regionale treinverkeer in handen van het voormalige NoordNed.

Groningen – Bad Nieuweschans
Arriva rijdt op de regionale trajecten, waaronder de spoorverbinding Groningen – Bad Nieuweschans. Op deze rit stopt de trein op de Oldambtster stations Scheemda, Winschoten en Bad Nieuweschans.

Vervolgens rijdt Arriva met de zogeheten Wiederline normaal gesproken naar Leer. Alleen door een defecte spoorbrug die geramd werd door een boot in 2015 is dit niet mogelijk en stopt de trein in Weener.

Hybridetreinen
Arriva rijdt op dit moment met dieseltreinen. De provincies gaven aan in hun aanbesteding dat ze graag duurzame brandstoffen willen. Arriva gaf hier gehoor aan en stapt over op 18 hybridetreinen met batterijpakketten. De batterijen worden opgeladen door remenergie.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button