AlgemeenSportVideo

Fotoserie: Open N.K. Beach Soccer doorslaand succes

- advertentie -

Midwolda – Het weer zat mee, de strijd was feller dan ooit tevoren en de ontlading bij de winnaars tijdens het Open N.K. Beach Soccer op het noordstrand van het Oldambtmeer was groot. Maar liefst zeshonderd fanatieke voetballers kruisten de degens verspreidt over de drie toernooidagen.

- advertentie -

Zonnig
Waar de weergoden op zaterdag nog wat tegen werkten had dit in zijn geheel geen invloed op de sfeer. Op het moment dat de regen voor wat betreft de organisatie iets te hevig werd om door te spelen, stonden de deelnemers ongeduldig te wachten tot het toernooi hervat zou worden. Weer of geen weer, er moest gevoetbald worden. Rond het middaguur trokken de laatste buien weg over het Oldambtmeer waarna er geen regen meer gezien is.

De teams op zaterdag werden zodoende nog even nat van de regen, op zondag werden ze nat van het zweet. De zondag bood alles wat de sport beach soccer zo mooi maakt. Zon, water, strand, strijd en sportiviteit. De jeugdteams, aanhang en overige bezoekers genoten met volle teugen.

Kampioenen
Tijdens het kampioenschap strijden teams in clubverband om de titel. Vele van de kampioenen uit 2016 werden afgelopen weekend van hun troon gestoten. Op één na. Bij de heren prolongeerde M.O.V.V., de ploeg uit het gastdorp van het toernooi Midwolda, hun titel door in de finale overtuigend A.S.V.B. te verslaan. Triest voor de mannen uit Blijham, die als record deelnemer hun beste resultaat sinds tijden behaalden met deze tweede plaats.

Alle acht edities waren ze er bij, nog nooit is het ze gelukt om de titel mee naar huis te nemen. Bij de dames won v.v. Muntendam en hierdoor namen ze de titel over van c.v.v. Oranje Nassau. Op zondag gingen de teams van SJO A.W.C., v.v. Heiligerlee, SC Franeker en W.V.V. 1896 er met de overwinning vandoor in respectievelijk de klasses JO11, JO13, MO17 en JO17.

Publieke belangstelling
De publieke belangstelling voor het evenement was groot. Naar schatting zijn zo’n 3000 tot 4000 bezoekers verspreidt over het weekend aanwezig geweest. De piek lag op zondag toen het weer ook het meest uitnodigde om aanwezig te zijn als toeschouwer.

Vervolg
Het kampioenschap krijgt in 2018 een vervolg. De organisatie, welke in handen lag van Stichting A.V. Events, gaat zich de komende tijd beraden over het uitbreiden van het aantal klasses tijdens editie 9. ‘We hebben altijd als doel gehad om in ons tiende jaar 100 deelnemende teams te hebben. We hebben goede hoop dat we dit wellicht in 2018 al kunnen bewerkstelligen’, aldus Mick Zuurman, voorzitter van de stichting.

De organisatie lijkt nog lang niet klaar te zijn met het verder ontwikkelen van het kampioenschap, iets wat gezien de voorbije edities niets dan goed kan betekenen.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button