AlgemeenCultuur

Zilte jenever van oergranen van de Graanrepubliek!

- advertentie -

Hongerige Wolf – Op vrijdag 14 juli, tijdens Festival Hongerige Wolf, wordt het 1e vat Graanrepubliek-jenever gevuld aan de Dollard-Dijk. De jenever gaat het komende jaar  verder afrijpen in een mooi houten vat dat geplaatst wordt aan de Dollard-kust zodat de zilte zeelucht zijn smaak af kan geven aan deze Groninger jenever.

- advertentie -

De jenever is gestookt met oergranen die door de Graanrepubliek* zijn geteeld in Finsterwolde en Bellingwolde. De gasten van het Grote Graandiner tijdens duurzaamheidsfestival Let’s Gro in november vorig jaar hebben al een voorproefje gehad. Ambachtelijk stoker Žarko van Alambik Destilleerderij uit Midwolda heeft de jenever afgelopen maanden nog verder geperfectioneerd.

Graanteler en initiatiefnemer Gert Noordhoff: “Het is een heerlijke jenever geworden! Zo goed dat we hem hadden kunnen bottelen. Maar we gaan liever nog een stapje verder. Want waarom altijd haasten? We laten de jenever daarom nog even een jaartje verder afrijpen in een mooi houten vat. Dat vat zetten we neer aan de dijk zodat de Dollard zijn zilte smaak af kan geven aan de  jenever. Wat wil je dan nog meer?”

Noordhoff vervolgt: ”Een jenever gestookt van granen die geteeld zijn op de vml. Dollard-bodem mét een vleugje Dollard-zilt!” Bang dat iemand stiekem van de jenever komt snoepen zijn ze bij de Graanrepubliek niet. Noordhoff: “Het vat komt namelijk te staan op een mooi geheim plekje dat beschikbaar is gesteld door Het Groninger Landschap”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button