AlgemeenIncidenten

64-Jarige man aangehouden na mishandeling verkeersregelaar

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft vrijdagnacht op het Burgemeester Schönfeldplein een 64-jarige man uit Oude Pekela aangehouden na een conflict met een verkeersregelaar.

- advertentie -

Deze 62-jarige man die voor verkeerstaken was ingehuurd tijdens de Nacht van Winschoten, is daarbij gewond geraakt. De verkeersregelaar had de verdachte al meerdere keren laten weten dat hij niet mocht stilstaan met zijn auto op de doorgaande route.

Toen dat opnieuw gebeurde en hij de man er weer op aansprak, kreeg hij enkele klappen. Bij de schermutseling die volgde kwam hij te vallen op een paaltje en brak daarbij enkele ribben. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De verdachte is aangehouden en naar het bureau gebracht om te worden verhoord.

Zelfde aanpak
De politie accepteert geen geweld tegen mensen die zijn ingehuurd om een evenement veilig te laten verlopen en treedt hier altijd tegen op. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button