Algemeen

LET OP: Mail met een bekeuring ontvangen? Betaal niet!

- advertentie -

Landelijk – Veel mensen krijgen wel eens een verkeersboete. Bijna iedereen wil dan gelijk betalen. Oplichters weten dat. Zij proberen geld of uw persoonlijke gegevens van u af te pakken, door zich voor te doen als het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Ze gebruiken daarvoor vaak de mail, maar soms ook een brief of de telefoon.

- advertentie -

CJIB mailt nooit boetes of aanmaningen
Hebt u een mail ontvangen waarin staat dat u een boete moet betalen? Dan is dit altijd een nepmail van oplichters, die zo aan uw geld proberen te komen!  Het CJIB mailt nooit een boete of aanmaning.

  • Klik niet op de links in de verdachte mail en open geen bijlage(n).
  • Hebt u een antivirusprogramma of firewall op uw computer? Controleer dan of u de laatste updates hebt geinstalleerd.

Wat doet het CJIB?
Het CJIB doet altijd aangifte bij de politie. Als wij een betaling krijgen die niet voor ons is, dan storten we het bedrag naar u terug.

Wat kunt u doen?
Heeft iemand geprobeerd u op te lichten? Meld dit dan bij de Fraudehelpdesk. Hebt u iets betaald en denkt u dat u opgelicht bent? Doe hiervan dan aangifte bij de politie.

Voorbeelden van nepmails
Het CJIB hebben een aantal voorbeelden van nepmails verzameld die mensen hebben ontvangen.

Telefonisch contact
Bent u gebeld door een medewerker van het CJIB? En denkt u dat dat niet zo is? Dan kunt u altijd het CJIB bellen om te vragen of het klopt. Via het telefoonnummer is 058- 215 95 55.

- advertentie -

Foto: RADAR

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button