AlgemeenGemeente

Oude bibliotheek van Winschoten gaat tegen de vlakte

Winschoten – Het oude pand van de bibliotheek in Winschoten gaat waarschijnlijk tegen de vlakte. Dit wegens de nieuwe plannen voor een aantrekkelijker centrum van Winschoten. In dit plan is er geen plaats voor de voormalige bibliotheek. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

- advertentie - 

Poort van Winschoten
Het college van burgemeester en wethouders hebben maandagmiddag hun plannen getoond voor het stadshart. Dit krijgt de naam Poort van Winschoten.

Het stadshart, wat wordt gevormd door de Kijkshop, de voormalige bieb, een leegstaande supermarkt, een parkeerterrein en de Hema krijgen een nieuwe bestemming.

Wethouder Laura Broekhuizen laat aan Dagblad van het Noorden weten: ”We willen dat gebied aantrekkelijker maken door ook de lege supermarkt te slopen. Daar kunnen stadswoningen komen met daarachter tuinen en bomen. Met die invulling is er ook geen ruimte voor de bibliotheek.”

Gemeentewinkel
Cruciaal onderdeel van het plan is ook dat het ‘gat’ naast de Hema verdwijnt. ”Daar moet weer een gebouw komen”, aldus Broekhuizen. ”Daar kan een ondernemer aan de slag maar er kan ook een gemeentewinkel komen waarin mensen informatie kunnen krijgen over de gemeente.”.

Foto’s: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close