Algemeen

Muziekschool neemt vervolgstappen tegen uitspraak in zaak Kira Dekker

- advertentie -

Sappemeer – Muziekschool de Notenboom gaat vervolgstappen ondernemen tegen de uitspraak van de rechter.

- advertentie -

‘Vandaag hebben we de uitspraak gekregen van de rechter gekregen tegen Kira Dekker. We zijn teleurgesteld en vinden dit ook niet rechtvaardig wat hier gebeurt.’ meldt de muziekschool op Facebook.

Hoger beroep
‘We gaan dan ook zeker in hoger beroep of we starten een bodemprocedure. Het kan toch niet zo zijn dat je maar van alles op Facebook mag zetten en al helemaal geen leugens.’ melden zij.

Facebook
Singer- songwriter Kira Dekker plaatste berichten op sociale media na een conflict over achterstallig loon. In de berichten riep de zangeres onder andere op om geen muziekles bij de muziekschool te nemen. Ook zou ze een aantal negatieve recensies hebben geplaatst. De eigenaresse stapte naar de rechter omdat de berichten ‘beschadigend, grievend en onrechtmatig’ zouden zijn.

Geplaatst in beperkte context
Volgens de rechter zijn de berichten weliswaar geformuleerd in weinig subtiele bewoordingen, maar zijn de uitingen niet gedaan in een medium waaraan de doorsnee lezer groot gezag zal toekennen.’De berichten zijn geplaatst in een beperkte context, te weten de Facebookpagina van Kira Dekker, de woordkeuze staat op zichzelf en de berichten zijn eenmalig geuit.’

De rechter vindt het recht van Dekker om haar mening te uiten zwaarder wegen dan het belang van de muziekschoolhoudster. De berichten kunnen om die reden niet als onrechtmatig gezien worden.

De muziekschool is bovendien veroordeeld tot het betalen van de proceskosten en een bedrag van 160 euro dat Kira Dekker nog van de eigenaresse tegoed heeft. Daarbij hoeft Kira Dekker geen rectificatie te plaatsen. Dat bepaalde de rechtbank in Groningen in een kortgeding.

Lees ook:
– Kira Dekker krijgt geld en hoeft bericht niet te verwijderen
Kira Dekker en muziekschool komen er in de rechtbank ook niet uit
– Singer-songwriter Kira Dekker moet voor de rechter verschijnen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button