Algemeen

Partij voor het Noorden wil Cittaslow keurmerk voor gemeente Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Oldambt timmert hard aan de weg als het gaat om toerisme, met straks een nieuwe slogan gaan we proberen nog meer toeristen te verleiden naar het mooie Oldambt te komen.

- advertentie -

Oldambt is rijk aan cultuurhistorie, streekproducten, gastvrije (horeca)bedrijven en het heeft een prachtige leefomgeving. Het landschap en het water van Oldambt is van onschatbare waarde.

Al deze aspecten en meer zijn een prima reden om samen met de nieuwe slogan voor Oldambt voor onze gemeente het internationaal keurmerk Cittaslow aan te vragen. Gecertificeerde Cittaslow gemeenten uit de hele wereld werken samen om het leefklimaat te verbeteren en ervaring en kennis te delen.

Volgens de Partij voor het Noorden zal de gemeente Oldambt zich hiermee prima op de kaart zetten.

In onze directe nabijheid heeft ook de nieuwe gemeente Westerwolde dit keurmerk. Met name met een vergaande samenwerking voor wat betreft toerisme ziet de Partij voor het Noorden met Westerwolde grote mogelijkheden.

De partij voor het Noorden heeft het college dan ook gevraagd onderzoek te doen naar dit internationaal keurmerk. ‘Dit is een prachtkans om Oldambt nog beter op de kaart te zetten’, aldus fractievoorzitter Jurrie Nieboer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button