AlgemeenSport

Hockey Club Winschoten start nieuw eerste elftal

- advertentie -

Winschoten– Na ongeveer 20 jaar geen eerste elftal in de bondscompetitie wil Hockey Club Winschoten (HCW) weer een eerste elftal opzetten en meespelen in de bondscompetitie op landelijk niveau. Hiervoor wordt een bijzondere samenwerking met een andere hockeyclub opgezet om voldoende spelers in te kunnen zetten. Een innovatieve en creatieve samenwerking waar clubs en bond volledig achter staan.

- advertentie -

Geschiedenis
In de jaren 70 en 80 speelde HCW met een eerste elftal in de 3e klasse op landelijk niveau. Een van de spelers destijds was Ron Haans. Haans speelde bij de hockeyclub in Winschoten, Groningen, Heerenveen en Amsterdam. Ook speelde hij in het Nederlands elftal en was bij de Olympische spelen in Seoul in ’88.

Ron speelde vroeger zelf bij HCW waar nu ook zijn dochter speelt, hij woont weer in Winschoten en, zoals hij zelf zegt, heeft nog steeds een geel/zwart hart. Nu is hij een van de trekkers (en keeper) om weer een eerste elftal op te zetten. Samen met Youri van Leeuwen (Technische commissie) en Marijn Broekhuizen (voorzitter) wordt veel werk achter de schermen verricht. Bijzonder is de samenwerking met hockeyclub Eemsmond (Delfzijl). Een combinatie van de beste spelers van beide clubs hadden zaterdag 11 augustus hun eerste training. Een nieuw team in een bijzondere samenstelling waar ook de hockeybond haar goedkeuring voor heeft gegeven.

Boegbeeld
Een eerste elftal zorgt voor groei en verbetering binnen een club en levert uiteindelijk ook nieuwe kaderleden op die bijvoorbeeld trainer of bestuurslid worden of op andere wijze bij de club hun steentje bijdragen. Het hockey bij de jeugd in Winschoten floreert al en is met 180 jeugdspelers erg succesvol. Met een eerste elftal zal de club weer volwaardig zijn.

 Foto en tekst: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button