AlgemeenIncidenten

VOA-agenten mogen hun wapen en uniform houden

- advertentie -

Regio – Medewerkers van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie mogen hun wapen en uniform houden. De plannen van de korpsleiding om ze per 1 januari 2019 hun wapen en uniform af te nemen is definitief van de baan.

- advertentie -

Er kwam veel verzet vanuit de ondernemingsraad van de politie-eenheid Noord-Nederland en de politievakbonden. Albert Springer van de Nederlandse Politiebond stelt dat, wanneer het uniform en wapen van VOA-medewerkers afneemt, een deel van hun identiteit wordt afgepakt.

Onderzoek
Wanneer een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden, wordt ter plaatse onderzoek verricht door de VOA. De VOA is sinds het ontstaan van de Nationale Politie onderdeel van de Forensische Opsporing en heeft landelijk ongeveer 1.500 leden. In Noord-Nederland zijn ruim 20 agenten medewerkers bij de VOA.

Addertje onder het gras
Er zit echter wel een ‘maar’ bij de gemaakte afspraken. Er is met de korpsleiding een uitsterfbeleid afgesproken. Huidige VOA-medewerkers mogen hun wapen en uniform houden. Nieuwe medewerkers van de VOA moeten hun wapen en uniform wel inleveren. Dit kan voor capaciteitsproblemen zorgen omdat bestaande VOA-medewerkers zichzelf in geval van nood kunnen beschermen. Nieuwelingen zullen bescherming van andere agenten nodig hebben.

Succes
Ondernemingsraadvoorzitter Edwin Jongedijk en Albert Springer van de Nederlandse Politiebond geven aan blij te zijn met het resultaat. Voor hen is het belangrijkste dat de huidige agenten hun wapen en uniform mogen houden en dat de nieuwe medewerkers veilig hun werk kunnen doen.

Foto: Marc Dol/ 112Groningen.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button