Algemeen

Verpleegkundige ontslagen vanwege weigeren reanimatie

- advertentie -

Winschoten – Een 65-jarige verpleegkundige van het OZG in Winschoten is ontslagen omdat ze in augustus 2015 weigerde om een onwel geworden patiënt te reanimeren. De patiënt is uiteindelijk overleden. Vanwege deze weigering is ze door de Inspectie voor de Gezondheidszorg voor het medisch tuchtcollege gedaagd.

- advertentie -

De 72-jarige patiënt lag destijds in het OZG met darmkanker en uitzaaiingen in de lever. Hij lag in het ziekenhuis, omdat hij moest aansterken voor een operatie in het UMCG. De verpleegkundige, een inwoonster van de gemeente Ten Boer, gaf aan dat ze de patiënt niet gereanimeerd had, omdat ze vreesde dat de patiënt door de reanimatie zou stikken in zijn sondevoeding.

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg had de verpleegkundige deze beslissing echter niet zelf mogen nemen, maar had ze dit moeten overleggen met een arts. Bovendien wilde de familie van de man dat hij gereanimeerd zou worden, maar de verpleegkundige gaf hier geen gehoor aan.

Op 26 september doet het medisch tuchtcollege uitspraak in deze zaak.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button