AlgemeenSport

RUN Winschoten gaat de strijd aan tegen zwerfafval

- advertentie -

Winschoten – De organisatie van de RUN van Winschoten gaat de strijd aan tegen zwerfafval. Om alles netjes te houden worden er in het start- en finishgebied vijf afvaleilanden geplaatst.

- advertentie -

De gemeente Oldambt en de afvalverwerker Virol hebben de RUN aangewezen om gebruik te kunnen maken van het experiment: ‘Extra aanpak zwerfafval’. Dit houdt in dat de inzameling, afvoer en verwerking van het afval gratis wordt verzorgd.

Afvaleiland
Op elk eiland staan zes afvalbakken: 2 voor papier, 2 voor plastic en 2 voor restafval. De belangrijkste gedachte achter deze actie is dat door extra aanpak minder zwerfafval ontstaat en de omgeving schoner blijft.

‘Een prima idee, waaraan de RUN graag haar steentje bij wil dragen. Wij hopen in ieder geval dat de aanwezige afvalbakken een positieve uitwerking op het wegwerpgedrag van de duizenden bezoekers en deelnemers zullen hebben.’ aldus Hein Messchendorp coördinator start-finish gebied.

Foto: Illustratie van het afvaleiland

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button