Algemeen

Pura Vida brengt Queen tot leven in de Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Het openluchtconcert Pura Vida Blauwestad staat dit jaar in het teken van Queen. Op zaterdagavond 2 september speelt het NNO aan de oevers van het Oldambtmeer het concertprogramma “Echoes of Queen” met als solisten Jennie Lena, Joseph Clark en Yollandi Nortjie.

- advertentie -

Succes
Na het succes van afgelopen jaar, toen 10.000 bezoekers genoten van het Rolling Stones concert, is Queen een logische keuze. Misschien nog wel meer dan de Stones bewees Queen dat de lijn tussen klassiek en pop soms flinterdun is. Bandleden Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon waren alle vier briljante componisten en tekstdichters. Die instrumentale lagen en harmonische vondsten in hun composities laten zich uitstekend vertalen naar een grote symfonische orkestbezetting.

Grootste hits
Arrangeur en dirigent  van het concert Dirk Brossé heeft prachtige arrangementen gemaakt van de grootste hits van Queen. Bohemian Rhapsodie, The show must go on, Don’t stop me now, We will rock you, Somebody to love en andere Queen-klassiekers worden gezongen door Joseph Clark, wiens stem sterk aan Freddie Mercury doet denken, Jennie Lena, bekend van The Voice of Holland, en de Zuid-Afrikaanse sopraan Yollandi Nortjie.

Gratis concert
Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk en begint om 19:30 uur in het Havenkwartier Blauwestad en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Het concertterrein is voor maximaal 10.000 bezoekers geschikt en wordt afgesloten als dat aantal is bereikt. Bezoekers wordt aangeraden om op de fiets te komen. Als toeschouwers toch met de auto komen, dan rijden er pendelbussen van het parkeerterrein van de Intratuin in Winschoten. Net als voorgaande jaren zijn er op het terrein voor een klein bedrag stoelen te huur.

Meer informatie via www.blauwestad.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button