Algemeen

Tandarts Winschoten werkte zonder geldige papieren

- advertentie -

Winschoten – De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft bevelen opgelegd aan Tandartspraktijken J.Vissi in Winschoten.

- advertentie -

Geen geldige papieren
In Tandartsenpraktijk J. Vissi in Winschoten heeft een tandarts zonder de benodigde papieren wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd, tanden en kiezen getrokken en röntgenfoto’s gemaakt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat meldt RtvNoord.

Patiëntveiligheid
De Inspectie doet sinds september 2016 onderzoek naar de praktijk. Het blijkt dat tandartsen geen Nederlands konden spreken en in vrijetijdskleding hun werk deden. Ook droegen assistenten sieraden aan de armen, niet-gesloten witte schorten en privékleding.

Lees ook: Tandartspraktijk Winschoten per direct dicht wegens slechte zorg

Verder blijkt dat afzuigslangen na een behandeling niet werden doorgespoeld met water. Ook waren er middelen of tandheelkundige materialen waarvan de houdbaarheidsdatum was verlopen aanwezig in de praktijk. Ook de praktijken in Emmen en Hoogeveen zijn gesloten.

De woordvoerder spreekt van een groot risico voor de patiëntveiligheid. Dat is dan ook de reden dat de Inspectie de praktijk, die ook vestigingen heeft in Hoogeveen en Emmen, heeft opgedragen met onmiddellijke ingang te sluiten.

Bron: RtvNoord
Foto: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button